وی افزود: به اعتقاد بنده ورای دعوا بر سر آمار و سرانه مطالعه آن چه مهم است این که ما باید استضعاف فکری موجود در قبال بحث کتابخوانی را رفع و رجوع کنیم و این مساله بیش از هر چیز دیگری نیازمند درک و درایت فرهنگی مدیران است.
مدیر نشر کتاب فردا همچنین گفت: از سوی دیگر باید توجه داشت نسل جدید ما وقتی کتابخوان می شود که در نهاد خانواده و سپس مدرسه با کتاب مأنوس باشد و البته این مسأله چیزی نیست که بخواهیم آن را تحمیل کرده و مثلاً به واسطه بخشنامه به تحقق آن کمک کنیم بلکه نیازمند کار فرهنگی عمیق و ریشه دار و مستمر است.
وی خاطرنشان کرد: طبعاً وقتی اصلاً در نگاه و رویکرد و منظر یک دانشآموز یا یک مربی یا مدیر کتاب چندان مطرح نباشد، نمی توان توقع معجزه در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه را داشت چرا که اول از همه باید روی باور و اعتقاد و بینش افراد کار کنیم.
فقیهی نژاد همچنین ادامه داد: ببینید معدود کتابفروشی ها در هر شهری واقعاً غنیمت است اما با این حال انتظار و مطالبه ما از مسئولان و دست اندرکاران فرهنگی آن است که بکوشند تا شاهد رفع استضعاف فکری با تقویت فرهنگ کتاب خوانی در جامعه باشیم اما با این حال مهمتر از کتاب خوانی، تفکر و اندیشه و محتوای مناسب برای زندگی بهتر است.
وی افزود: مسلماً کسی که کتاب کاغذی و سنتی می خواند وضعیتش متفاوت از کسی است که در فضای مجازی اهل مطالعه است و این تفاوت ها را باید در نظر گرفت.
این مدرس دانشگاه بیان داشت: امروزه در مواجهه با فضای مجازی و شرایط خاص فرهنگی باید ببینیم که چگونه می توان به رشد و ارتقای فرهنگ کتابخوانی کمک کرد و در این زمینه البته نیاز به حکمرانی فرهنگی در فضای مجازی هم داریم که گاه از این نکته مهم و کلیدی غفلت می شود.